Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

Menüpontok ismertetése / Fájl / Cégadatok megadása

Cégadatok megadása

Az ügyviteli szoftver jogos felhasználójának adatainak megadása.
  1. Cégadatok
    • A vastagon szedett cégadatok automatikusan betöltenek aktiválást követően vagy a Programtech Számlázó és Házipénztár Programból történő adatávétel során. Az adószámtörzsöt kivéve szerkeszthetőek.
    • Az itt felajánlásra kerülő Kisadózó kitétel a NAV adatszolgáltatás .xml fájlokhoz kötelezően megadandó KATA vállalkozás esetében. A kisadózó kifejezést számlán szövegesen is meg kell jeleníteni a következő leírás szerint például a Törzsadatok / Bizonylat tömbök Bizonylatkibocsátó ..adatai mezőben: KATA-szamlan-GYIK
    • Az itt megadott egyéni vállalkozó nyilvántartási szám mind a számlán, mind a NAV adatszolgáltatás .xml-ben megjelenik. Kötelező adat.
    • A Pénzforgalmi elszámoláskitétel megadása kötelező, amennyiben vonatkozik. Az adat a NAV xml-ekbe megy bele. A számlán szövegesen is meg kell jeleníteni a következő leírás szerint: GYIK_penzforgalmi_elszamolas_szamlan
    • Az Adószámos magánszemély adómentes ingatlanbérbeadása nem számlaköteles - egyéb számviteli bizonylattal is elegendő bizonylatolni - tevékenység, de ha mégis számlával történik a bizonyaltolása, akkor nem lesz adatszolgáltatás kötelezett a számla. Az egyéb számlánál kötelező adatküldést blokkolja ezzel a kiválasztással a program.
    • Egyéb opcionális adatokat, pl közösségi adószámot vagy cégjegyzékszámot a felhasználó saját kezdeményezésére beírhatja.
  2. Logó
    • A logó (logo) kiválasztható a Fájl kiválasztása szövegre kattintva a számítógépén található logó fájlból. Elhelyezése és mérete nem paraméterezhető, automatikusan optimalizálja ezeket a program a kiválasztást követően: a felhasználói felületen megjelenő Logó helye felirat elhelyezéséhez hasonlóan a számla jobb felső sarkába kerül, a számlaképhez illeszkedő méretre igazítva. A logó mérete a számla és egyéb bizonylat nyomtatáskor maximum 7 cm széles és 5 cm magasra kerül beállításra. Ez képpontokban (pixelekben) kifejezve maximum 275 pixel széles és 196 pixel magas képet jelent, mely lehet png, bmp, gif vagy jpg formátumú.
    • Amennyiben nem kíván logót elhelyezni, a Ne legyen logó linkre kattintással eltűnik a felhasználói felület bal felső sarkából a Logó helye felirat.

FONTOS: Az itt beállított adatok lesznek érvényesek az ezentúl kiállított számlákra. A korábbi számlákra az akkor érvénybenlévő beállítások maradnak. Például, ha eddig nem volt bekapcsolva a Pénzforgalmi elszámolás tulajdonság és azt most bekapcsoljuk, akkor a korábbi számlák nem lesznek pénzforgalmi elszámolás alá sorolva, csak az ezután következők.

© ProgramTECH Kft. (2024) - +36 94 900 025 - www.programtech.hu