Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

ProgramTECH MOST ügyviteli szoftver felhasználói dokumentáció

Menüpontok ismertetése

Menüpontok ismertetése

Az összes menüpont leírását tartalmazza. A felsorolás az ügyviteli szoftverben megjelenő azonos sorrendben balról jobbra és fentről lefelé haladva. Előfordulhat, hogy a szoftverben bizonyos menüpontok hiányoznak vagy inaktívak. Ennek két oka lehet: nincs megvásárolva a menüponthoz szükséges modul vagy a bejelentkezett felhasználónak nincs jogosultsága hozzá.

Bejelentkezés

Az ügyviteli szoftver belépéskor (ez kikapcsolható) felhasználói nevet és jelszót kér. Ez az ablak program indításakor azonnal megjelenik.

Főképernyő

A ProgramTECH MOST főképernyőjéről minden funkció elérhető.

Fájl

Alapvető menüpont, mely a szoftver működésével kapcsolatos beállításokat tartalmazza.

Bizonylatok

Az ügyviteli szoftver a számlákat, szállítóleveleket és egyéb bizonylatokat számlatömbbe, szállítólevél tömbbe és egyéb bizonylat tömbbe szervezi. Korlátlan számú tömb hozható létre a Törzsadatok / Bizonylat tömbök menüpont alatt. Minden pénznem számára külön tömböt szükéges létrehozni. A bizonylattömb számos beállítással rendelkezik. A legfontosabb és az első bizonylat elkészítését követően már nem módosítható, és hosszútávon velünk maradó beállítás a sorszámozás, sorszám előtti előtag, tömb elnevezés kialakítása. A program által nyújtott bizonylat típusok:

  • Árajánlat
  • Bejövő rendelés
  • Kimenő rendelés
  • Díjbekérő
  • Szállítólevél
  • Számla

A bizonylat tömbök lehetővé teszik, hogy felhasználói csoportokhoz lehessen rendelni bizonyos tömböket. Így ha egy vállalkozás több telephelyen dolgozik, akkor létrehozható telephelyre külön-külön számlatömb.

Bizonylat nyilvántartó üzemmódban is futhat tömb. Ha több különféle eszközzel történik a számlázás, a ProgramTECH MOSTba ezek adatai bevonhatók, hogy mint központi ügyviteli program benne minden mozgás látható legyen.

Bizonylat másolható a Bizonylat műveletek / Másolás gombon, következménybizonylattá alakítható a Teljesít gombon, és több bizonylatról tételenkénti kiválasztással vagy egészben is átvehetők tételek következménybizonylatra az Új számla/szállító/stb készítése új bizonylatszerkesztő felület Felvitel+ gombján.

Vételi jegy

Raktár

A Készletnyilvántartó Program Modul segítségével egy vagy több raktár készletét lehet vezetni. A tételek mozgatása lehetséges a raktárak között is. Bizonylat (számla, szállítólevél, díjbekérő) készítésekor kiválasztható, hogy mely raktárból szükséges a tételek levonása, illetve levonás nélkül is kiállítható bizonylat.

Házipénztár

A Házipénztár Program Modul kiváltja a tömb alapú házipénztár kezelést. A modul korlátlan számú és tetszőleges pénznemű deviza pénztár kezelhet, időszaki pénztárjelentést készít. A bevételi és kiadási pénztárbizonylatok nyomtathatóak külön lapokra és ollóval elvágható lapokra is.

Pénztárgép

A ProgramTECH MOST Pénztárgép Modulja és a pénztárgép együtt egy kiskassza rendszert alkot. A kiskereskedelmi értékestés vonalkódok segítségével a számítógépen történik, a pénztárgépbe csak a végösszeg kerül beütésre. A nyugta mellé vásárlási összesítő lista és számla is készíthető.

Dokumentumok

A dokumentumok kezelésével az ügyviteli szoftveren keresztül lehetséges a dokumentumok megőrzése, megtekintési nyomkövetése, csoportosítása, elosztása és keresése.

Gyártás

A Gyártás Modul segítségével a bejövő rendelések alapján indíthatóak a gyártások és kiszállítások. A Gyártás Modul képes kezelni a késztermékhez szükséges beépülőket, darabjegyzék állítható össze.

Lekérdezések

A szervezet működéséről nyújt átfogó információt ez a menüpont 17 alapfelülettel, összevont vagy elemenkénti adatfelbontásban, különböző időszakra vonatkoztatva, további szűrési lehetőségekkel. A táblázatok adatai exportálhatóak is és grafikonosan is megjeleníti az adatokat a program.

A szervezet információs adatain kívül itt is lekérhető az árfolyam (egyébként a pénznemek és bankszámlák törzsben), valamint az EU-s adószámellenőrzés (az ügyféltörzsből is lekérdezhető).

Törzsadatok

Minden alapvető lista amit az ügyviteli szoftver használ, mint települések nevei, ügyfelek nevei, ÁFA kulcsok, mennyiségi egységek és így tovább itt ebben a menüpontban szerkeszthető.

Súgó

Kérdés esetén elérhető lehetséges támogatási csatornák.

© ProgramTECH Kft. (2024) - +36 94 900 025 - www.programtech.hu