webes számlázás

A számlázó program nem a webáruház adataival, áraival nyomtatja ki a számlát. Hol a hiba?

A ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul a Hálózati és bejelentkeztető Modul-al együtt képes webáruházakból adatokat átvenni, azok alapján szállítólevelet vagy számlát nyomtatni. Abban az esetben -amikor két szoftver dolgozik össze, akkor nem mindig egyszerű eldönteni, hogy melyik oldalon -azaz a weboldalon vagy a számlázó programban, van a hiba. Ez az útmutató segít az ilyen helyzetek megoldásában.

Az adatátadás ellenőrzésének lépései

  • Indítsa el a ProgramTECH MOST programot, majd kattintson a Bizonylat készítés webáruházból menüpontra.
  • A megjelenő dialógusban kattintson a Beállítás címkére.
  • Az URL ahonnét az adatok lekérése történik mezőből másolja ki a teljes hivatkozást.
  • A kimásolt hivatkozást másolja be egy internet böngésző címsorába (ne a kereső sávba!) és az egyenlőség jel után írja be a kérdéses rendelés sorszámát majd üssön entert. Ennek hatására a következő linken megjelenő oldalhoz hasonló képernyőt kell látnia:
    http://www.programtech.hu/szamlazo_program_exportdemo.php?hiv_szam=123
  • A megjelent adatok között keresse meg a hibás, kérdéses részt (nettó árat, megnevezést, ...). Ha ezen az oldalon azt az adatot látja, amit a számlázó program kinyomtat, akkor a ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul jól működik. Ha itt a weboldalon látható adat már hibás (rossz az ár, rossz a megnevezés, ...), akkor a webáruház oldalon van a hiba, ott kell és csak ott lehet javítani.

Kapcsolódó dokumentáció

A webáruházból történő számlázással kapcsolatos teljes körű dokumentáció ezen a linken érhető el:
szamlazo_program_adatatvetel.pdf

Webes számlázás, webáruházból számlázás

Számlázó Program illesztése más rendszerekhez

A Számlázó Program és Házipénztár Program kevés programozói munkával illeszthető webáruházakhoz (például Joomla - Virtuemart webáruházhoz) vagy egyéb informatikai rendszerekhez. Az illesztés segítségével a számlázás webáruházból (vagy bármilyen más rendszerből, például MedMAX) elkészítése másodpercek alatt lehetséges.

Adatátvétel lehetősége más rendszerekből

A ProgramTECH MOST Számlázó kevés programozói munkával illeszthető webáruházakhoz (például Joomla számlázás Virtuemart webáruházból vagy a Prestashopból) vagy egyéb informatikai rendszerekhez (például a MedMAX háziorvosi rendelőt támogató szoftverhez). Az illesztés segítségével a számlázás webáruházból vagy más rendszerből működőképessé tétele másodpercek alatt lehetséges.

Előnyök az adatátvétellel készült számla esetében:

Bizonylat készítés webáruházból

A Hálózati és Bejelentkeztető Modultól elérhető funkció a Bizonylatok menüben webáruházból indított bizonylatolásra. Párbeszédablak kéri be a webes felület megfelelő tranzakciójához vezető azonosítószámot, a Beállítások link a Fájl / Beállítások almenü Webáruház lapján megadott URL-ről. A Rendben gombbal a pl. számla készítés felületre jutunk, ahol már beolvasta a program a webes felületi tranzakció adatait, a számlát csak rögzíteni kell.

Lehetőség van:

  • az adatátadó programban beállítani, hogy melyik - számla, szállítólevél, díjbekérő, stb - bizonylattípusra kerüljenek a megrendelés adatai, vagy
  • a párbeszédablakban kiválasztani és a "Mindig ez legyen" lehetőségen rögzíteni a bizonylattípus választást.

Hálózati és bejelentkeztető Modul

Ez a modul a funkcionalitást (számlázás, bejövő számla rögzítés, dokumetumkezelés, szerviz ügyvitele, stb) nyújtó PorgramTECH MOST modulok kiegészítőjeként a többfelhasználós változatot, a jelszavas felhasználó azonosítást és külső programokkal történő adatkommunikációt, dokumentum küldése emailben (árajánlat, díjbekérő, szállítólevél) lehetőségét biztosítja. Például webáruházhoz lehet kapcsolódni általa, interneten keresztüli online működést biztosít, megvalósítható vele könyvelőprogram vagy NAV ÁNYK felé történő adatküldés.

Webáruházban feladott rendelés tételeinek kiszámlázása esetén a számlán más adatok jelennek meg, mint amit a webáruház adminisztrációs felületén látok. Miért?

Annak eldöntése, hogy adatátadás esetén a hiba a küldő (webáruház, Joomla, Virtuemart, MeMax, stb.) vagy a fogadó ProgramTECH Most Számlázó Program Modulban van e rendkívül egyszerű. A számlázó programban beállított Interface elérhetősége fülön beállított linket másolja a böngésző címsorába, a végére pedig írja be a kérdéses rendelés sorszámát, valahogy így:

http://www.programtech.hu/szamlazo_program_exportdemo.php?hiv_szam=123

A megjelenő oldalon könnyedén kiolvasható, hogy az adatokat küldő szoftver pontosan mit is ad át a számlázó programnak. Ha az adatok már itt rosszak, akkor a számlázó program azt nem tudja kijavítani. Abban az esetben, ha az adatok itt még rendben vannak, akkor a számlázó programban van a hiba, amely lehet egyszerű beállítási probléma is. Ez utóbbi esetekben tudunk segíteni, csak küldje el a webáruházhoz tartozó illesztő pontos címét.