e-számla

Tudok csatolmányt fűzni az e-számlához?

Igen. A bizonylat kiállításakor - pl. e-számla esetén a Bizonylatok / Új számla készítése menüben - a Csatolt dokumentumok fülön érhető el a funkció. A ProgramTECH MOST számla emailben közvetlen küldését az e-számláknál engedi meg, itt jön tehát szóba és van lehetőség kísérő dokumentum csatolására és közvetlen küldésére. Egyéb bizonylatoknál a közvetlen küldés és mellé csatolmány elhelyezése alapból működik, az új bizonylat készítése menü ugyanezen a fülén.

Elektronikus számla az EDI számla? Hogyan kell archiválni és milyen a NAV jogállása?

Elektronikus számlának minősül

az EDI szolgáltatáson kibocsátott számla nemcsak a jellemzően nagyvállalat befogadói oldalon, hanem a jellemzően kisvállalkozó beszállítói oldalon is.

Megőrzése

a ProgramTECH MOST EDI Modullal kiállítható EDIPORT EDI számla archiváló szolgáltatás választása esetén a számlarendeletben megkívánt 114/2007 GKM rendelet 6§-ának megfelelően történik.

NAV ellenőrzés során az adatszolgáltatás

a ProgramTECH MOST Számlázó Modulja adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkcióján keresztül az elvárt szerkezetű xml formában biztosított. Amennyiben az archivált számlákat kívánják megtekinteni az archiválás formátuma szerint xml-ben vagy pdf-ben a szolgáltatótól le lehet hívni.

Számunkra kényelmes és papírkímélő megoldás lenne, ha elektronikusan tárolnánk a másodpéldányt.

Az áfa törvény lehetőséget biztosít a papíron kibocsátott számla elektronikus megőrzésére. A kérdésben megfogalmazott szituáció a kibocsátó általi elektronikus megőrzés esete, melyet a 23/2014 NGM rendelet 17, 18 és 19 §-a szabályoz, hivatkozva a digitális archiválás 114/2007 GKM rendelet előírásaira. A ProgramTECH MOST-tal automatizálható a saját példány pdf képézése. A Törzsadatok / Bizonylat tömbök almenüben a tömb jellemzőinél megadható eltérő nyomtató a befogadói Első példány nyomtatója és a kibocsátói További példányok nyomtatója mezőkben. A kibocsátói példány számára automatikusan felajánlásra kerül számla rögzítésekor a pdf nyomtató, a képzett képfájl elnevezése a sorszámból épül fel, mellőzve az informatikában tiltott esetleges (/) útvonalkaraktert. A PDF-es számlaképzés viszont nem felel meg a jogszabályoknak - önmagában. Az ilyen módon megőrzendő számlát további technikai feltételeknek kell megfeleltetni, melyről egyenlőre a felhasználó kell, hogy gondoskodjon: elektronikus aláírás, minősített hitelesítő szervezettől időbélyeg vagy minősített archiváló szolgáltatónál való elhelyezés.

E-számla Modul

Az E-számla Modul használatával megtakaríthatóak a számla nyomtatásával, fizikai tárolásával kapcsolatos költségek, és pillanatok alatt eljuttatható a bizonylat a számlabefogadóhoz. Elektronikus aláírással és archiválással NAV elfogadott és elektronikusan feldolgozható e-számla formátumban.

Távszámla Modul

A Távszámla Modul használatával megtakarítható a számlák nyomtatásával kapcsolatos költségek egy része, a boríték és postázási költség és az ezzel kapcsolatos sorban állás, időkiesés. A távszámla előnyeit tekintve hasonló szolgáltatás mint az e-számla, de ez utóbbinál olcsóbb és egyszerűbb.

Oldalak