EDI

Elektronikus számla az EDI számla? Hogyan kell archiválni és milyen a NAV jogállása?

Elektronikus számlának minősül

az EDI szolgáltatáson kibocsátott számla nemcsak a jellemzően nagyvállalat befogadói oldalon, hanem a jellemzően kisvállalkozó beszállítói oldalon is.

Megőrzése

a ProgramTECH MOST EDI Modullal kiállítható EDIPORT EDI számla archiváló szolgáltatás választása esetén a számlarendeletben megkívánt 114/2007 GKM rendelet 6§-ának megfelelően történik.

NAV ellenőrzés során az adatszolgáltatás

a ProgramTECH MOST Számlázó Modulja adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkcióján keresztül az elvárt szerkezetű xml formában biztosított. Amennyiben az archivált számlákat kívánják megtekinteni az archiválás formátuma szerint xml-ben vagy pdf-ben a szolgáltatótól le lehet hívni.

EDI - első számla kiállítása

Az EDI (elektronikus adatcsere) lehetővé teszi, hogy a Számlázó Program Modul segítségével kiállított számlák azonnal a megrendelőnél landoljanak. Az EDI és az elektronikus számla nem keverendő össze, a kettő nem ugyanaz! A videóból megnézhető, hogy gyakorlatilag a nulláról miképpen kell beállítani a szoftvert ahhoz, hogy az EDI számla kiküldésre kerüljön. A videót eredetileg "belső" használatra szántuk.