nyomtatás

A ProgramTECH MOST 2.1.0 verziójában a bizonylatok pdf-be másolása funkció hibás pdf filet generál, semmivel sem lehet megnyitni. A korábbi verziókban ez a funkció probléma mentesen működött.

A nyomtatási problémák esetén

 • A ProgramTECH MOST-ban ismét erősítse meg a nyomtató kiválasztást mindkét erre szolgáló menüben:
  • Fájl / Beállítások / Nyomtatás, illetve
  • Törzsadatok / Bizonylattömbök menüben a tömb kiválasztása, a Módosítás gombon felbukkanó dialógusban a nyomtató ismételt kiválasztása és a Rendben gombon való megerősítése útján.
  • h továbbra sem működik, akkor a Windows operációs rendszer nyomtatókat karbantartó megfelelő felületén javasolt a
   • a nem használatos nyomtatók eltávolítása,
   • a használt nyomtatók vezérlő programjai frissítése.

  Elengedhetetlen a windows rendszeres (a gyártó az élénk kibertámadások miatt hetente küldi a biztonsági frissítéseket) frissítése is. A fenti megkeresés esetében az adott PDF nyomtató frissítése a 3.0 verzióról a 3.1-es verzióra megoldotta a
  problémát.

Számla érvénytelenítéskor a rendszer fel sem kínálja a nyomtatás funkciót; a sztornózott számláról csak másolatot tudok nyomtatni.

Feltételezhetően pdf-be küldi a bizonylatot, mely program pedig automatikusan, kérdés nélkül menti megadott könyvtárba a fájlokat.

Az adott tömb alapértelmezett nyomtatójára kerül a számla érvénytelenítő nyomtatása is. Az érvénytelenítés felület két füllel rendelkezik, a "Nyomtatás" fülön tekinthető meg az alapértelmezett nyomtató, illetve választható ki egy ettől eltérő. Következő événytelenítéskor a tömbhöz beállított nyomtató lesz ismét az alapértelmezett.

Stornó számla nyomtatása