Számla, távszámla és e-számla!

A számla kiállításának és átadásának módját az ügyfél felé már három féle módon támogatja a ProgramTECH MOST ügyviteli rendszer számlázása.

  • Számlázás személyes átadással vagy postázással
  • Távszámla
  • E-számla

Számlázás személyes átadással vagy postázással

Ez a számlázás klasszikus és egyben legköltségesebb módja. A számla adatait a szoftver segítségével felrögzítik, majd egyszerűen kinyomtatják. Az ügyfél példányát kézbe adják vagy postázzák.

Távszámla

Ebben az esetben a számla továbbítása az interneten keresztül történik, az ügyfél email értesítőt kap új számlájáról melynek segítségével a számla az ügyfél nyomtatóján kerül nyomtatásra, ezért továbbra is számítógéppel előállított papír alapú számláról beszélünk. Erről részletesen a Távszámla Modul oldalon olvashat.

E-számla

A számla nem kerül kinyomtatásra. A számla kiállító és a számla befogadó is a számlát elektronikus formában kapja és őrzi meg. Ez a gyakorlatban egy első ránézésre sima PDF állomány, amely tartalmazza a számla képét, az időbélyegzőt, az elektronikus aláírást és a számla adatainak számítógépes feldolgozását lehetővé tevő XML adatszerkezetet NAV által várt formátumban. Erről részletesen az E-számla Modul oldalon olvashat.

Kelt: 2013.08.05