Milyen gyakran kell (ha kell) biztonsági mentést készíteni?

Bár a program minden módosítást, adatfelvitelt követő rögzítéssel készít mentést, felülírást az adatokról, mint minden számítógépes adatról rendszeresen biztonsági adatmentést is javasolt készíteni. Egy esetleges adatvesztésnek nincs adóügyi vonzata, csupán Önnek kellemetlen és esetleg anyagi kárt is jelenthet, hiszen nem tudja nyitott rendeléseinek adatait, ügyfeleinek elérhetőségét, stb.Az elfogadható adatmentési gyakoriság a naponta történő mentés, valamint azt a számítógéptől független eszközre érdemes küldeni. A ProgramTECH MOSTban többféle megoldás közül válaszhat, mely automatizáltan szolgáltatja a biztonsági adatmentést:

  • a ProgramTECH MOST programban beállítható, hogy minden belépéskor automatikusan készítsen biztonsági mentést az adatairól. A mentést a Fájl / Beállítások / Biztonsági mentés fülön lehet megtenni. A mentés célkönyvtárának célszerű hálózati vagy külső eszközt választani. Ez azért szükséges, hogy a számítógép meghibásodása esetén ne azzal azonos és elérhetetlen helyen legyen a biztonsági mentés az éles adatokkal.
  • A fenti beállítás informatikus segítségével akár óránkénti mentésekre is fogható.
  • A nap végén, vagy bármely egyéb gyakorisággal és alkalommal kézi adatbázismentés is készíthető a Fájl / Adatbázismentés menüben, visszakereshető célhelyre é elnevezéssel.
  • Rendszeres adatmentéssel kapcsolatos szolgáltatásunk az Adatbázis tárhely szolgáltatás.

Hasznos volt ez az oldal?

Image CAPTCHA
Gépelje be a képen látható karaktereket.